Ulrik fik 2 nye job på en måned – han fulgte 3 råd

Ulrik Sell landede 2 nye job på samme måned efter at have deltaget i mit jobsøgningskursus Revolutionér din jobsøgning i fagforeningen Kommunikation og Sprog. Her får du de 3 råd, der satte turbo på Ulriks uopfordrede jobsøgning.

Ulrik havde været jobsøgende de første måneder af 2017, da han deltog på mit kursus i det tidlige forår.

”Jeg søgte primært job uopfordret via mit netværk, og processen blev speedet op efter kurset med Ricki. Jeg nåede nok i alt at kontakte 20 virksomheder, primært gazeller, da det er der, min styrke og erfaring ligger. Jeg fik flere tilbud om kaffeaftaler, men da jeg landede de to job hos Candidating og Andels.net forholdsvis hurtigt, aflyste jeg dem, da jeg ikke ville spilde de andres tid, ” fortæller Ulrik.

Sælg ikke dig selv, når du netværker

Det første af de råd, som jeg kan se, at Ulrik fulgte, er, at du skal søge viden og ikke job, når du netværker som jobsøgende. Hvis du ringer til en arbejdsgiver og spørger, om der er et ledigt job til dig, så skal du nok ringe til 100, der siger nej, før du rammer 1, der siger måske. Hvis du derimod kontakter en arbejdsgiver for at høre, om du må invitere dig selv på kaffe for at høre om virksomhedens udfordringer inden for et felt, du ved noget om, så bliver du straks opfattet som mere interessant.

Ulrik fortæller: ”Som Ricki er fortaler for - og som jo giver rigtig god mening - har min tilgang været helt at undgå direkte salg. Jeg tror egentlig heller ikke, at det ligger til min natur - så det ville være utroværdigt og halvhjertet at forsøge på det.”


Vis, at du har forståelse for virksomhedens udfordringer

Ulrik indledte dialogen med Andels.net med en mail, hvor han blandt andet skrev:

”Jeg har selv været i en gazellevirksomhed i over 2 år - og med den gode vækst, I oplever, kan jeg godt forstå, hvis det også er en udfordring for jer at følge op og være opdateret alle steder. Hele tiden. Eksempelvis i forhold til web, sociale medier, presse eller i forhold til en koordineret indsats for at vinde nye kunder og markeder.”

Den formulering er et rigtig godt eksempel på, hvordan du som netværker på en effektiv måde kan vise interesse og forståelse for virksomhedens udfordringer.

Et andet sted i mailen til Andels.net skriver Ulrik:

”Måske er det også på jeres radar at styrke markedsføring, kommunikation - eller salg generelt - med stor effekt og uden at bruge for mange penge på det.”

Her viser Ulrik igen, at han kan sætte sig ind i den situation, som Andels.net sandsynligvis sidder i, som forholdsvis nystartet virksomhed uden det store budget.

 

Tilbyd din viden

Det tredje råd, som Ulrik fulgte, er at tilbyde og dele sin viden. Det gjorde Ulrik helt konkret ved at medbringe en strategi til sit første møde med Candidating.

”Jeg havde en mini-strategi med til mødet, som tog udgangspunkt i Morten Gades tanker om digitale strategier. Da jeg præsenterede mini-strategien, kunne vi tale om, hvad vi kunne lave sammen i morgen i stedet for at tale om, hvad jeg havde lavet tidligere,” fortæller han.

Når Ulrik gennem mini-strategien viser, hvordan han tænker og arbejder, og hvordan han vil bruge sin viden til at løse Candidatings udfordringer, så bliver det helt tydeligt for arbejdsgiveren, at Ulrik kan blive en dedikeret medarbejder. Og hvilken chef ønsker sig ikke sådan én?

De 3 råd opsummeret

1. Du skal søge viden og ikke sælge dig selv, når du søger job via netværk.

2. Du skal vise forståelse for virksomhedens udfordringer.

3. Du skal tilbyde din egen viden.

 
Ulrik Sell er uddannet fra CBS i 2011. Han har i dag samlet sine arbejdstimer et sted, så han nu er ansat fuldtid hos Andels.net

>>> Hvis Ulriks måde at søge job på inspirerer dig, så kan du få flere idéer i mit onlinekursus. <<<

:-) Ricki

Få alle nye artikler og konkrete værktøjerne til at lande dit næste job!